Hästarna


Här kommer en kort presentation om de hästar ni kommer kunna läsa om här i min blogg.

Sædís från Snararp

Sædís är ett islandshäststo född 2003.  Hon är svart e. Týr vom Rappenhof. Vi köpte Saédis 8 Juni 2012.

 Sædís är en väldigt trygg och stabil häst. Man kan tillexempel vara ute och galoppera med andra hästar på ett fält och släppa tyglarna utan att hon ökar farten. Saédis är 4-gångare med gunghäst-galopp. Hon har lite mer egna åsikter än Spóla men skulle aldrig komma på tanken att vara dum. En extremt gosig och social häst som är väldigt lugn och trygg. En väldigt personlig och charmig tjej som ligger mig mycket varmt om hjärtat. På senaste tiden har jag börjat rida henne i bara halsring vilket går hur bra som helst!

Sædís är en havsgudinna i Isländsk mytologi.

Sædís är min pappas häst.


Spóla frá Staðartungu

Spóla är ett svart islandshäststo, född 2005, importerad från Island 2007. Hon är e. Heimir frá Vatnesleysu ue. Glampi frá Vatnsleysu. Vi köpte henne 11 Maj 2012.

Spóla är en väldigt söt liten tjej som alltid försöker göra sitt bästa. Hon är 5-gångare och har väldigt lätt för tölt. Hon har väldigt lätt för att lära och försöker alltid göra sitt bästa. En allmänt pigg och glad tjej som har väldigt lätt för sig. Ett riktigt charmtroll som inte lämnar någon oberörd. Nyfiken tjej som gärna är med och inspekterar vad man håller på med.

Spóla betyder Spole.

Spóla är min mammas häst

_____________________________________

Fredrksbergs Uniq - Såld 1 Juni 2012

Uniq var min första, och enda, egna ponny. En helt fantastisk isabellfärgad New Forest valack född 2001 som blev min 7 Juni 2007. 

Med Uniq hade jag 5 helt underbara år och vi lärde varandra extremt mycket. Uniq och jag tävlade hoppning, dressyr och fälttävlan, hade barbacka galopprace i grimma och massa andra roliga saker. Tiden vi hade tillsammans kommer jag aldrig att glömma och beslutet att sälja honom var bland det jobbigaste jag gjort. Men, jag hittade den perfekta familjen till min ögonsten och han syns nu på tävlingsbanorna med sin nya ryttare. De är ett riktigt bra team och jag hade aldrig kunnat hitta en bättre familj till min stjärna. Han har det hur bra som helst och även om jag saknar honom vet jag att jag gjorde helt rätt.Huginn från Sjöstugan - R.I.P ( XX/XX 1998 - 1/2 2012)

"Hugo" som han kallades var mina föräldrars första häst. En isis valack född 1998 som vi köpte 2010. Tyvärr blev Huginn sparkad i hagen så illa att vi var tvungna att ta bort honom. Nu galopperar han på de evigt gröna ängarna i trappalanda. Älskad och saknad.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar