måndag 25 november 2019

Slipp frysa i stallet i vinter

På fredag är det dags för Black Friday, och redan nu har det börjat komma mail, sms och annonser med "Black Week erbjudanden". Så, varför inte ta chansen och kanske lyckas knipa några varma life savers till nedsatt pris? Det allra värsta med vinter i stallet, tycker jag, är att frysa om fingrar och tår. Därför har jag i år investerat i värmesulor och värmehandskar från Bucken.se. Jag har inte hunnit testa dem i minusgrader ännu, så jag vågar inte uttala mig om hur bra de funkar där ännu. Men jag testade sulorna när det var ca 2-4 plusgrader och då kände jag tydligt att de värmde. Det var en tidigare kollega som tipsade mig om detta företag då hon använt deras värmehandskar tidigare vintrar och varit supernöjd. Värmehandskarna är supertunna (som dubbla T-shirt tyg) och kostar 1199:-, jag har stl S-M som sitter som en smäck. Värmesulorna kostar 849:- och kommer med en smart liten fjärrkontroll med 3 temperaturer, jag valde stl 35-41 och de passar perfekt i ett par stl 40 skor (modellen jag har ser ni nedan). Tips: Eftersom handskarna egentligen inte är gjorda för ridning så är de inte så tåliga för det slitaget tyglarna utsätter dem för, så de bör användas med ett par andra handskar över.

Ridoverall är ett måste för min del, och något jag inte klarar vintern utan. Fick min första för snart 10 år sedan och har varit såld sen dess. Min tidigare overall var något stor och försvann i en stallflytt, så förra året fick jag en ny i julklapp av min snälla familj. Tyvärr kommer jag inte ihåg nu vilken storlek jag har, men jag ska kolla upp det i stallet på onsdag. Den här modellen har jag, och jag är supernöjd! Ni hittar den på Hööks och den kostar 1799:-. I nuläget när det varit uppåt 6 plusgrader har den varit lite väl varm att träna och bygga hagar i, men jag svettas hellre vid 6+ än fryser vid 20-. Modellen finns även med rosa detaljer istället för gula. Vill man ha en mer neutral modell har Hööks en annan variant som är marinblå och ser ut att vara lite tunnare (jag har dock inte testat den, så jag vet inte om det stämmer), den kostar 1899:- och är från JH collection.


I samband med att jag köpte mina värmesulor köpte jag även ett par nya vinterridskor. De jag har skulle bli för små med värmesulor i då de är ungefär 1 cm höga i bak. I vanliga fall har jag stl 39, så nu köpte jag ett par skor i stl 40 och där passade sulan perfekt utan att jag behöver klippa någonting. Skon är även fodrad med fårskinn och superskön! Jag har använt dem nu i 2-3 veckor utan värmesulor då det inte blivit minusgrader än, och de håller mina fötter varma och glada. Jag lyckades pricka in att köpa dem när Hööks hade 15% på skor, men normalpris är 899:-. Modellen heter Catania och är från JH collection, ni hittar dem här. De är utan tvekan de skönaste ridskor jag någonsin haft (jag vet dock inte hur många minusgrader de klarar, eftersom det kallaste som varit under tiden jag haft dem är ungefär +2).
Under overallen brukar jag bara ha en vanlig långärmas t-shirt och ett par thermoleggings. Även här har Hööks ett par riktigt sköna och mjuka. Jag har tappat bort mina från förra året, så jag har köpt ett par nya inför denna vinter som jag redan hunnit inviga. Jag har stl S/M på mina och de sitter jättebra. Priset på dessa är 99:-.
Ståhätter och metallstigbyglar är döden för fötterna vintertid. Så att rida med ett par vinterskor utan stålhätta och stigbyglar i plast gör stor skillnad. Dessa plaststigbyglar har vi till Spólas sadel året runt, och vintertid blir fötterna betydligt kallare i Saedís vanliga metallstigbyglar med gummisnoddar på sidorna än de blir i dessa. Den här plastvarianten är dock inte en säkerhetsstigbygel. Ni hittar även dessa på Hööks och de kostar 249:-.

Sist och minst, öronvärmare! Hur många har inte försökt krångla in olika typer av mössor under hjälmen för att skydda öronen? Sen jag hittade dessa har mina öron sluppit frysa, och jag har klarat mig utan huvudvärk från att ha tryckt in en mössa under en hjälm där den egentligen inte fått plats. De här öronvärmarna är väldigt smidiga att fästa på hjälmen och kostar bara 69:- (just nu är det på REA för 39:-). Man hör inte jättebra med öronvärmarna på, men man slipper frysa öronen av sig.Här är mina bästa tips för att slippa frysa i vinterkylan i stallet. Hoppas det kan hjälpa er att hålla er varma och kunna njuta av ridturerna även under de riktigt kalla dagarna. För det finns inget tråkigare än att rida ut på långtur i strålande sol och gnistrande snö och känna efter 5 minuter att både tår och fingrar frusit till is.


1 kommentar:

  1. overall på vintern är verkligen hur bra som helst! Men har börjat använda kjol mer och mer... jag tycker man blir lite smidigare i det

    SvaraRadera