lördag 23 november 2019

Rida med handhäst

Hej på er!
Jag har precis ätit frukost och bäddat in mig i soffan med Nina Rademaekers Vlogg på TVn. Jag följde hennes blogg litegrann för några år sedan när hon hade en häst som hette Bizet, men sen har jag tappat bort henne helt. Förra helgen råkade jag hamna på en av hennes Vloggar, och jag tycker dem är super bra! Man får följa med på allt möjligt som har med hästar att göra, och jag tycker det är intressant att se bakom kulisserna på tävlingar, träningar och bara allmänt följa en Grand Prixryttares vardag. Så, tips tips.

Om en stund ska jag kliva ur pyjamasen och ta bilen ut till stallet. Dagen i stallet blir lugn och kravlös, jag ska ta in 4 små hösilagebalar, packa höpåsar och rida, tror det är det. Eftersom det är så blött efter allt regn de senaste veckorna är min plan att bara ta en skrittur i skogen på Saedís och ta med Spóla som handhäst. Jag tycker att det är himla smidigt att kunna rida med handhäst och motionera båda hästarna samtidigt, varav en för motioneras utan extra vikt av en ryttare på ryggen. Hästarna tycker att det är jätteroligt att komma ut tillsammans också, istället för att ge själva. Vi brukar ha supermysiga turer när vi är ute alla tre, så jag hoppas på en lika trevlig tur som vanligt.

Utrustningshässigt så brukar jag på handhästen ha träns med hingstkedja genom bettringarna, det tycker jag han funkar bäst. Jag har testat med repgrimma och vanlig grimma, men då blir det lätt så att grimman hamnar på sniskan om Spóla går bakom Saedis, vilket hon ibland gör i skritten, och då är jag orolig att hon får grimman i ögat. Men med träns så sitter det still, och kedja är smidigare att ha genom bettringarna än ett grimmskaft. Brukar ni rida med handhäst?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar