fredag 29 november 2019

Bästa broddtipsen

Min fredagsplan för dagen var att gå direkt hem efter jobbet och krypa ner under en filt, titta på någon bra film och bara mysa med min lilla familj. Men, tack vare att regnet igår övergick till snö i natt, så ändrades mina planer och det blev en biltur till stallet efter jobbet istället för att brodda hästarna. Mamma och pappa skulle bort ikväll, annars brukar jag och pappa hjälpas åt med broddarna så att en håller upp benet och den andra broddar. Men idag fick jag roa mig själv med hästarna. Jag är dock van efter mina ponnyår då jag var den enda i familjen som red. Då tränade jag även endel fälttävlan, vilket gjorde att det bara var att gilla läget och brodda på innan träningen och brodda av efteråt. På vintern gick dock min ponny alltid barfota, just för att slippa brodd och framförallt snöstyltor.

I vilket fall som helst så åkte jag ut till stallet och hämtade in hästarna, som hade ungefär en dm höga snöstyltor på alla hovar. Tror de tyckte att det var väldigt skönt att komma in och bli av med dem. Sen var det bara att sätta igång med broddandet. Som tur var så hade jag tänkt till vid senaste skoningen och sett till att sätta i broddhålsplugg i alla broddhål direkt när de skoddes. Det var jag väldigt tacksam för idag! Efter 6 veckor ute i lervällingen satt alla pluggar kvar. Tips, tips, tips, till er alla som missat denna smarta grej! Finns bl.a. på Hööks för 49:-. Att vara välförberedd med pluggade broddhål och att vi har uppgraderat oss, sen några år tillbaka, till ha ha ett spärrskaft (istället för ett gäng andra mer eller mindre värdelösa broddverktyg jag slitit med i min "ungdom"), gjorde att det gick riktigt smidigt att brodda 2 hästar. Så, det är mina 2 bästa broddtips. Jag fick i alla broddar utan större problem och alla gick i ordentligt, utan en som blev pyttelite sned. Men jag tänker att det inte gör så mycket efetrsom de går ute dygnet runt och det fortfarande är mjukt i marken. Vad jag förstår det ska det bli plusgrader igen om bara några dagar, och då lär vi vara tillbaka i lervällingen igen. Men, som jag sagt innan - Plusgrader = ridbar ridbana, så jag är helt okej med det också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar